Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Понеделник, 25 Април 2022 09:33

Кои са видовете подслушвателни устройства, набиращи популярност на пазара?

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

В миналото подслушване е било използвано само от разузнавателните служби, днес извършването му става все по-достъпно за обикновените хора и корпорации, като на пазара се появяват все по-модерни видове подслушвателни устройства на достъпни цени. Така всеки човек или малка фирма може да закупи и да се сдобие с шпионска техника и тайни записващи устройства, кои позволяват подслушване в различни ситуации.

Един поглед към подобни джаджи в онлайн магазините показва, че те се купуват в голямо разнообразие от частни клиенти и компании, които ги придобиват, за да шпионират своите служители или конкуренти. Миниатюрния им вид несъмнено е най-значимата тенденция в областта, която води до увеличаване на броя на оригиналните малки подслушвателни устройства и тайни записващи устройства. Те са направени с размера на кибритена кутия или по-малки типове „бръмбари“, чиито размери позволяват да бъдат поставени в телефони или други места по  домове и офиси.

Подслушвателни устройства

Не е тайна, че много подслушвателни устройства могат да бъдат наистина миниатюрни, но развитието на новите технологии направи възможно появата на малки подслушватели с наистина завършени функции като мобилна свързаност, вградени камери, различни сензори или интелигентни опции. Това доведе до ново поколение модели, при които подслушването се превърна в "детска игра" дори за непрофесионалистите.

Тайни записващи устройства

Всяко подслушвателно устройство, предназначено да записва звук/глас, се аудио рекордер и е от типа тайни записващи устройства. Тези подслушватели могат да се инсталират  на почти всичко поради малкия си размер. Това ви позволява дискретно да записвате информация, която искате да съхраните и да слушате отново по-късно. Съвременните тайни записващи устройства имат издръжлива батерия, която може да осигури часове висококачествени записи. Такъв подслушвател често се монтира в ежедневни обекти, които са близо до нас и които използваме редовно.

Най-добрите подслушвателни устройства

Най-често използваните подслушващи устройства са:

  • GSM подслушватели – Подслушвател, който работи с обикновени мобилни телефони и SIM карти. С набиране на номера на картата, това подслушвателно устройство се активира и самото подслушване започва. Тези джаджи също позволяват автоматично активиране, когато звукът е уловен. Щом това се случи, устройството набира телефона ви и можете да подслушвате какво става.
  • Подслушващи устройства за стена - Тези подслушватели работят на принципа на лекарска слушалка. Устройството е поставено на стената и можете да подслушвате, като поставите слушалките на ушите си. Звукът се предава през усилвателя.
  • Флаш подслушващо устройство - Това са маскирани подслушватели. Имате просто флаш устройство, което работи по този начин, но в същото време има възможности за извършване на подслушване. Тези подслушватели са вид аудиорекордер, обикновено с два микрофона, които се активират при заснемане на реч. Има и ръчно активиращи се флаш  подслушвателни устройства - с помощта на натискане на бутон за запис. Записите, направени от устройството, могат да се слушат от самата флаш памет (включена в компютър или плейър).
Прочетена 22 пъти