Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Неделя, 10 Октомври 2021 10:05

Всичко, което трябва да знаете за лещата

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ястията от леща са много обикновена и проста храна, която е хранила много народи на Земята от древни времена. Яхнията от леща не украсявала големите празници и трапези, но давала много по-ценен принос в историята на човечеството.

Въпреки, че лещата не е за крале, тя е кралицата на всички бобови растения. Какво още не знаете за тази бобова култура, предлагаме ви сега да научите:

Лещата не е взискателна към метеорологичните условия и земята. Тя спасява хиляди хора от глад и отчаяние, храни, както богатите, така и бедните.

Лещата в древни времена имала незаменима роля, а и защо днес лекарите ви съветват да ядете леща поне два пъти седмично, аз лично харесвам по-гъста леща тази рецепта, допада много на мен и моето семейство, съветвам Ви и Вие да пробвате, определено няма да съжалявате!

Всеки сорт има свои собствени разлики: кафявата и червената леща съдържат най-много желязо. Те се препоръчват особено при хора с анемия.

Кафявата леща е най-подходяща за супи, а червената - за картофено пюре. Зелената леща помага при стомашни проблеми и диабет. Тя е с високо съдържание на фибри и може значително да понижи нивата на кръвната захар, когато се консумира редовно.

Зеленото „пуй“, кръстено на френския град, където е отгледано, се смята от мнозина за най-вкусния и пикантен тип култура. Зелената леща е особено вкусна в салати. Жълтата леща, получена чрез смилане на зелена леща, е с високо съдържание на фолиева киселина. Последното я прави много полезна за бременни жени.

За разлика от други бобови растения и зеленчуци, лещата има уникалната способност да не натрупва в себе си вредни вещества. Като се има предвид настоящата екологична ситуация, тази способност прави лещата изключително ценна.

Единственото нещо, което е обезпокоително на фона на магическите свойства и невероятния вкус на лещата, е скоростта на намаляване в производството и потреблението й. Много страни в наши дни заемат водещи позиции в отглеждането на леща.

А, вие, ядете ли често леща?

Прочетена 137 пъти
Още в тази категория: « Кухненски шкафове и модули