Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Вторник, 07 Януари 2020 12:09

Учене на език чрез музика: Ето как се прави

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Разделете песента на части

Научаването на цяла песен може да ви изглежда непосилно, особено ако повечето от думите в песента са нови за вас. Няма нужда да се насилвате да научите цялото нещо наведнъж. Разделете го на стихове, редове или дори на думи.

Припевът е добро място за начало. Повтаря се често по време на песента и обикновено е с най- хубaвата музика.

Направете пауза и повтаряйте толкова често, колкото ви е необходимо, докато не усвоите добре един раздел от песента. Едва тогава трябва да преминете към следващия. Когато преминете към него, не забравяйте за предишния. Започнете песента отначало и слушайте всичко, което вече сте научили до новата секция. По този начин ще подсилите усвояването на текстовете, както и ще имате по- добра представа за това как песента преминава от един ред в следващия.

Не само слушайте: Пейте.

Най- добрият начин да научите език е да го говорите.

Най- добрият начин да научите песен е да я изпеете!

Изберете песни, които обичате и най- вероятно ще ви е трудно да устоите да не пеете заедно с тях. Страдате от задръжки? Не се срамувайте. Не е нужно да пеете лошо на чужд език на видео и да го публикувате онлайн, за да може светът да го види! Просто направете всичко, което работи за вас.

Пейте сами в къщи, докато готвите вечеря или под душа. Пейте на вашето куче, котка или костенурка. (Един съвет от нас: ако кучето ви вие заедно с вас, това означава, че се справяте добре.)

Научете се да пеете дори малък брой песни на целевия за вас език.Така ще изненадате себе си с големите стъпки в напредъка си за кратък период. Ще изненадате и хората, за които този език е роден и с които говорите редовно.

Съмнявам се, че ще се спрете само на един малък набор от песни.

Вероятно ще ви хареса толкова много да учите език чрез музика, че това ще стане редовна част от учебната ви рутина. Част, която ви е толкова приятна, че изобщо не усещате, че учите. 

Прочетена 522 пъти