Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Събота, 28 Декември 2019 16:06

Интериорът на вашия апартамент в ориенталски стил

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ориенталският стил в интериора е общо понятие. Всяка страна на изток има свой стил, цвят, дух. Но има нещо общо, което пленява и привлича ...

Интериорът на апартамента в ориенталски стил вече е много популярен и може да го създадете с помощта на определени материали, форми и цветове.

Вижте: Какъв стил в интериора е за предпочитане.

Започнете със:

Стенна декорация

Характерна особеност на ориенталските интериори са нишите в стените. Тъй като нишите са вдлъбнатини в стените, може да ги създадете на етапа на строителство или ремонт на помещенията. С модерни строителни материали, като сухото строителство, метални профили, стенни панели, висококачествен шперплат, тази задача е доста осъществима и може да създадете ниша в процеса на ремонт. Това става просто, новата стена се простира, напред до дълбочината на нишата.

Стени в ориенталски стил

Може да направите ниша в тухлена или бетонна стена само по време на строителството. При проектирането на интериор в ориенталски стил горната част на нишата, като правило, е направена под формата на купол. В източния интериор нишите са декоративен елемент. Те правят интериора богат и многостранен, но нямат функционално предназначение.

Те могат да бъдат декорирани по различни начини. Например: използвайки декоративни материали вътре в ниша, може да излъчвате антична зидария или да създавате обемни модели (това изисква известно умение). Понякога нишите са затворени с дървени решетки с ажурна резба.

Вази, панели, декоративни плочи в ориенталски стил са поставени в ниши, а за да подобрят впечатлението за цялата тази красота, правят светлини, което също е допълнителен източник на светлина в стаята.

Декоративни детайли на източния интериор

Именно детайлите правят всеки интериор завършен. Невъзможно е да се създаде интериор в апартамент в ориенталски стил без килим, завеси, изработени от тежки лъскави и прозрачни тъкани, много меки възглавници, ниска маса, екран, скрин. Източният стил се характеризира с ярки, наситени цветове: бордо, розово, жълто, синьо, заглушени с кафяви нюанси, както и сложни шарки.

Подови вази, керамични и метални фигурки, резбовани ковчежета, декоративни панели, модели плодове, керамични съдове, наргилета с различни размери ще украсят интериора в ориенталски стил. В интериорния дизайн трябва да използвате елементи като мъниста, кристали, четки, ресни.

Ориенталски стил

Ако искате, можете лесно да създадете изискана, изтънчена, успокояваща атмосфера на Изтока в своя апартамент или къща.

Успех в търсенето на идеи с ИНТЕРПОЛЕЗНО.COM.

Прочетена 438 пъти