Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Петък, 06 Юли 2018 17:08

Защо Google наказва сайта – въпросите по оптимизиране на сайт

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Google постоянно преглежда начините за индексиране съдържанието на сайтовете.

За да ви напътстваме по пътя на истината, предлагаме информацията, която сте очаквали. Съществуват поне 50 причини, поради които сайтът може да бъде санкциониран от Google. Ние ще представим поне 10 от тях, благодарение на eXtremeSEO. Без да ги знаете, няма как да предотвратите недостатъците.

Купуване на връзки - може да е опит за манипулиране PageRank. Някои могат да се закълнат, че не са направили нищо подобно. Ако обаче сте купили лоши връзки (и в големи количества), тогава вашите действия ще ви свидетелстват с красноречив характер.

Прекомерен брой реципрочни връзки. Обменът на връзки е като невинна маркетингова тактика. Ако имате много връзки, това може да се сметне за опит на манипулиране.

Дублирано съдържание - никой няма да оспори, че копирането на съдържанието на сайта го прави по-малко полезно за целите на Google. Съответно, такъв метод може лесно да доведе до наказателни мерки, които със сигурност ще задействат филтъра на Google Panda. Убедете се, че съдържанието ви е с отлично качество и уникалност; използвайте инструменти за проверка.

Злоупотреба с маркера H1 - SEO допринася за доброто структуриране на съдържанието. Маркерът H1 работи за Google и показва, какво представлява страницата. Прекомерното използване на маркера H1 може да се разглежда като опит за пренасищане на информационната база на Google с ключови думи.

Вътрешна грешка 404s - Google иска да бъде сигурен, че сте внимателни по отношение съдържанието на сайта, като елиминирате всички възможни проблеми. Ако разрешите грешка от 404 да съществува във вашия ресурс, това е сигурен знак, че посетителите на вашия сайт няма да намерят информацията, която търсят.

Връзки от чужди сайтове с чужд език - изглежда несправедливо, нали? В крайна сметка имате законно право да получавате препоръки от клиенти в други страни. Този факт обаче технически ще играе срещу вас. От друга страна, такъв подход от страна на Google изглежда доста разумно - повечето потребители избират удобен за тях език и поради това връзките с ресурси на друг език ще бъдат безполезни.

Излишък в съдържанието на ключовите думи – съществуват много странни и изненадващи "правила" за гъстотата на ключовите думи. Въпреки това, нито едно от правилата не е оправдано. Съществува високата плътност на ключовите думи показва лошо писмено съдържание. Ако Google открие много ключови думи на страницата, може да ви накаже - правилно или погрешно.

Други връзки - някои сео специалисти залагат връзки в бележника като инструмент за навигация. Други пробват да излъжат PageRank с тяхна помощ.

Липса на данни от картата на уеб сайта - Google ползва карта на сайта на XML, за да анализира структурата на вашия ресурс. Уверете се, че тази опция е актуализирана и налична.

Скрити връзки - всички връзки трябва да бъдат видими и полезни за потребителите. Всичко скрито се смята за подозрително. Никога не избирайте връзки с един и същи цвят като фон на страница или бутони върху им. Дори ако имате оправдани и невинни причини за това.

Това, както се вижда са малка част от техническите неща, на които често не обръщаме внимание. За да получите качествено СЕО, оптимизирането на сайта ви трябва да бъде направено от специалисти на eXtremeSEO.

Прочетена 620 пъти Последно променена в Петък, 22 Юни 2018 08:18