Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Понеделник, 24 Юли 2017 14:27

Имате ли нужда от нови матраци

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Средната продължителност на живота на един матрак е 7-10 години, но има сигнали, които показват, ако този период е по-кратък.

За да узнаете кога е време да подмените остарелите матраци в дома, задайте си следните въпроси:

Събуждате ли се на утринта отпочинали и бодри – ако не усещате схващания, скованост и болки в тялото, ако главата ви не е като ударена с чук, ако се наспивате за отредените 8 часа сън, то значи матракът и леглото са удобни.

Ако скоро сте спали в дома на свой приятел или в хотел и именно на чуждото място сте се почувствали по-освежени, то навярно матракът ви е за подмяна.

Вашият матрак показва признаци на износване – такива са както вдлъбнатините на места, така и оформени буци. И в двата случая матракът „плаче“ за подмяна.

Ако знаете, че леглото е на 10 години, то неминуемо и нищо чудно и матракът да е на старческа възраст.

Ако забележите протриване или скъсване по дамаската на матрак, дори петна и трайно зацапване, те са ярки признаци, че е време да потърсите нови. В този ред на мисли помислете и за подматрачни и надматрачни протектори. Такива ще съхранят дори остарелия аксесоар и ще дадат още някоя и друга година за ползване в аванс.

Когато се обръщате нощем или на заспиване в леглото, чувате скърцане или други подозрителни шумове. Ако сте усетили на сядане увисване или неудобно разполагане, то сигналите са достатъчно показателни.

Матракът, ще трябва да бъде подменян според инструкциите за експлоатацията и ако страдате от някакъв вид алергия или астма.

Помнете, че в един стар матрак се приютяват хиляди акари.

Може да съществуват поне още 100 причини, които да са достатъчно показателни дали е настъпило време за подмяната. Тези обаче са водещите и тях не бива да пренебрегвате в името на личното си здраве!

Прочетена 280 пъти Последно променена в Понеделник, 24 Юли 2017 14:30