Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Понеделник, 17 Април 2017 08:59

10 съвета за възстановяване реда в дома

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ако и вие сте една от най-организираните жените на света може би знаете за основните принципи на организацията на домакинството.

Ако искате някои нови съвети и идеи, как да направите нещата, то предлагаме ви тези 10 съвета за възстановяване на реда:

1. Напишете това, което най-много се налага да правите в домакинската работа.

Преди да започнете да подреждате и пренареждате нещата от едно място на друго, направете списък на проблемите, които най-силно крадат времето ви. Не се опитвайте да се решите всичко наведнъж и започнете с най-важното – почистване на апартамент.

2. План и реализация.

Принципът е прост: използвайте ежедневните неща и тези, които най-много ще се ползват на една ръка разстояние. Всичко останало нека бъде скрито. Ако пропуснете тази стъпка, сте заплетени в купищата неща.

3. Не слушайте съветите, която не работи за вас

Така че, ако сте виждали някъде приятно направен рафт за обувки в коридора, помислете за това как ще работи с вашите обувки във вашето антре.

4. Прости съвети за съхранение

Може да използвате всяко малко кътче на дома, в това число етажерки, чекмеджета, рафтове, но не забравяйте преди да поставяте в тях нещата да направите разбор на действително полезни и излишни такива.

5. Организиране на място за нещата - не трябва да струва скъпо

Много хора гледат на цената за нови чекмеджета за дребни вещи, като на нещо което не могат да си позволят. Това е грешка. За да поставите всяко нещо на мястото му може да стане по различни според определения бюджет. Използвайте картонена кутия и кашони за преместване. Не е нужно да пръскате маса пари за пластмасови кутии, ако не можете да си позволите.

6. По-висока и по-високи, и по-високи.

По-малката стаята по-високи шкафове ще са подходящи, защото няма да отнемат много от пространствата. За целта премахнете всички излишни неща и използвайте реда вертикално нагоре. По този начин сами ще оцените свободата, която ще получите в дома си от такова съхранение.

7. Стари мебели

Разбира се, дори най-малката мебел в дома, не може да бъде прибрана в кутия или кашон. Няма и да се налага. Сега може да си поръчате на фирма услуга по извозване на стари мебели и да решите този проблем.

8. Бъдете креативни

За да съхраните обемисти плоски неща като стари картини, или щампи, придържайте се към тактиката с куките. Добре подредени, опаковани и завързани плоските и обемни неща са много по-лесни за пренасяне.

9. Направете кутия за съхранение на деликтните неща

Те могат да бъдат разни бижута, стари цветни списания и други дреболии, които всички складираме по рафтове и чекмеджета. Ако се питате защо го правим, то когато работите с красиви неща, които притежават индивидуалност настроението ви се подобрява. И къщата изглежда по-жива отколкото, когато навсякъде са разпръснати безлични пластмасови или картонени кутии по рафтовете.

10. Преди почистване - премахнете всичко от стаята

Това ще ви даде възможност да се направи повторна оценка на полезността на тези неща, които създават усещане за претовареност в интериора. Започнете всичко от нулата.

Вижте и темата сондажи за вода с фирма EVROSONDA.COM.

Прочетена 433 пъти