Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Понеделник, 27 Март 2017 12:34

Пробиване в твърда повърхност – как да се справя?

Написана от 
Оценете
(1 глас)

В голяма част от ремонтите у дома, в офиса или просто при освежаването и реновирането на дадена сграда се стига до пробиване на дупки и отвори. В някои случаи можем да се справим сами, използвайки стандартна бормашина или дори с по-подръчни средства. Но какво правим, когато се окаже, че трябва да пробием доста по-мащабен отвор, който също така трябва да отговаря на строго определени изисквания и размери.

Най-удачният вариант в такъв случай е повикването на фирма „кърти, чисти и извозва“. Майсторите, които ще изпрати тя, са способни да пробият всякакви дупки и отвори за минимално време без никакви странични щети. А именно:

  • Дупки и отвори при вграждане на мебели и уреди

Най-често се налага да се пробиват дупки в кухнята, за да се инсталират уредите за готвене и за съжаление, невинаги магазините, откъдето ги купуваме, предлагат сами да свършат цялата работа. Повиквайки къртаческа фирма, си гарантираме пробиването на подходящите отвори на подходящите места, както и сглобяването и монтирането на уредите като бонус. Не бива да сме стиснати, когато става въпрос да се монтират правилно уредите ни, особено ако сме се охарчили добре за камина, например.

  • Пробиване на дупки в бетон

Трудна задача, с която не всеки може да се справи. Това, разбира се, не важи за къртаческите фирми. Всяка или почти всяка от тях предлага услугата „пробиване на дупки в бетон“, като цените варират в зависимост от диаметъра и дълбочината на дупката, както и самата повърхност. Обикновено се заплаща между 3 и 50 лева за една дупка.

  • Пробиване на дупки в тухла

Там положението е идентично като пробиването в бетон. Разликата е в цената – значително по евтино излиза пробиването в тухлена повърхност, като рядко надвишава 22-23 лева.

  • Пробиване в метал и други по-специфични повърхности

Едва ли някой от нас би могъл да пробие качествена дупка в метална повърхност в домашни условия, а и това не е шега работа. Оставете го на специалистите от къртаческите фирми, които разполагат с нужната професионална техника, за да пробият нужните дупки в метал, а и във всякакви други повърхности по най-бързия и безопасен начин.

  • Пробиване на отвори за врати, прозорзи и подобни

Изключително специфична дейност, която не просто е препоръчително, а и задължително да се извърши от професионална фирма. Първо, вероятността да сбъркате при изчислението на размерите и при самото техническо пробиване, ако го правите сами, е огромна. Освен това има и други рискове като пробиване на отвор в носеща стена – нещо абсолютно недопустимо – или нанасяне на твърде тежки щети на стената от невнимание и незнание. Къртаческите фирми са способни да пробият отвори за врати и прозорци във всякакви размери и от всякакви видове. Цената също така не е кой знае колко висока, така че със сигурност си струва инвестицията.

Накратко, това са основните видове пробивни услуги, които могат да предложат фирмите „кърти, чисти и извозва“. Ако се замислите добре и направите нужните калкулации, ще се уверите, че си струва да заплатим всяка от тях вместо да се мъчим сами.

Прочетена 399 пъти