Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Понеделник, 27 Март 2017 12:34

5 правила, от които се нуждае вашия сайт за да има упех

Написана от 
Оценете
(1 глас)

Когато става дума за вашият уебсайт ресурсите и времето, което му отделяте, трябва да е насочено към опити да се уверите, че той работи да може да изпълнява целите, за които е бил създаден.

Предлагаме Ви пет правила, които ще направят вашата работа доста качествена и ефективна:

1. Не използвайте страници, който изразяват “Здравейте” (Welcome).

Те са изящни, но безстойностни. Не позволявайте вашите посетители да бъдат отпратени заради отсъствието на  причината, по която са влезли във вашият сайт. По никакъв начин не помагат за оптимизацията на сайта ви, а както знаем тя е много важна!

2. Не използвайте провокиращи банери.

Раздразнителните банери само могат да ядосат потребителите и вие да ги загубите за постоянно за вашата кауза. Дори неинформираните интернет потребители са се научили те да не им оказват влияние. Нещото, на което трябва да се наблегне e качественото съдържание, като вместо да прилагате банери заложите на афилейт връзка към определен продукт, така клиентите няма да бъдат притискани да купят нещо, а сами ще го пожелаят.

3. Използвайте навигация и меню.

При положение че потребителите не могат да се ориентират лесно, за да се доберат до това, което търсят във вашият сайт,то 99% от тях ще го изоставят, затова друга добра идея е да се заложи на впечатляващ уеб дизайн. Website-а не е път и те няма как да питат някой каква трябва да бъде посоката, в която трябва да се движат .

4. Наблюдавайте поведението на потребителя.

Знаейки къде ще отиде потребителя, то ще знаете какво да му дадете, когато той стигне до там – както например подобни услуги, продукти, статии и др. Винаги набирайте статистика за поведението на потребителя щом достъпи сайта ви и си правете анализи за движението на хората. Може да достигнете до много интересни и важни изводи, каквито дори не сте очаквали.

5. Препоръчително е да избягвате използването на файлове с музика във вашият сайт.

Редица клиенти харесват подобна „екстра“, но те не си дават ясна сметкаколко раздразнителна може една песен да бъде, стартираща със зареждането на сайта, правейки го да изглежда като спамърски т.е. с няма да може да удовлетвори техните търсения. А и това наистина е много остаряла опция...от времето на флаш сайтовете...

Прочетена 380 пъти