Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Понеделник, 14 Март 2016 11:14

Как да увеличим живота на батерия в един лаптоп

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Как да се оптимизира един лаптоп, за да работи по-дълго? Това е въпрос, който много от нас си задават и за които два пъти по-малко знаят отговора. Именно затова избрахме да насочим натам вниманието:

Това може да стане чрез правилно регулиране на параметрите на електрозахранването за единица.

Днес, аз ще ви покажа как с помощта на прости техники може значително да увеличите живота на батерии за лаптоп.

Принципът за запазване на енергията е успешен в рационалното използване на ограничена мощност. Това може да бъде направено чрез определяне на правилните настройки на мощността и с помощта на компетентен подход към избора на най-често използваните приложения.

На първо място става дума за приложения като браузъра и видео плейър. Естествено, когато стартирате-енергоемките приложения (3D-игри, графики, видео редактори и така нататък), едва ли се цели да се постигне желания резултат.

Като правило, когато се работи само в един офис лаптопът консумира около 15w, което е средно 220-240 минути живот на батерията. Нека се опитаме да увеличим този брой с прости настройки.

Настройки на мощността

Нека да започнем с основните настройки на мощността. Отиди в контролния панел на Windows и изберете "Power".

Elektropitaniye

От опциите, изберете схема "икономии на енергия" и кликнете върху линка "Регулиране на схемата на властта." След това кликнете върху "Промяна на допълнителни настройки на захранването."

В прозореца, който се отваря ще помогне да се увеличи времето за работа на лаптопа.

1. Hard Drive

Изберете "Изключване на твърдия диск, след като: "задайте стойност "5 минути".

Elektropitaniye-3

Това ще спести около 1.5 вата електроенергия, което е приблизително равно на 10 минути на допълнителното време за автономна работа лаптоп.

2. Wireless Network

В параметрите на безжичен мрежов адаптер изберете режим "средна икономия на енергия." Това е и то въздействие върху общото време на строителните работи.

Elektropitaniye-4

Режим "Максимална икономия на енергия" трябва да се избират само в краен случай, защото това значително намалява силата на сигнал от безжичния адаптер, което неизбежно ще доведе до проблеми с връзката.

3. Спете

В "изключване след:" настроен на "5-10 минути" режим на "заспиване" - до "30-60 минути" под "Разрешаване на хибриден режим;" - "Off".

Elektropitaniye-5

4. PCI Express Bus

За свързан компонентите на PCI Express като графичен процесор, SATA-контролер и адаптер за безжична мрежа.

Elektropitaniye-6

"Максимална икономия на енергия" е в състояние на намаляване на честота или дори напълно изключено състояние, т.т. положението "сън" ще спести допълнително време.

5. процесор

Това е честота на процесора в "максимална производителност" или режим на увеличенията, които в момента дългосрочен натоварват и значително намаляват живота на батерията.

Ако се намали производителността на лаптоп с 50%, това ще консумира 10 вата, което ще доведе до допълнителен час на живота на батерията.

6. екран

В "затъмняване“ на "2 минути" и "яркост на монитора 10%" е чудесен начин.

Разберете повече за цените на услуги по ремонт.

Прочетена 830 пъти