Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Сряда, 02 Декември 2015 14:41

Здравословни хранене срещу висок холестерол

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

В двадесет и първи век се оказва, че дори най-малките за застрашени от бързата храна. Високият холестерол крие множество рискове, а начините, по които се приготвя бързата храна допринасят за появата му. Калорични заливки, високи нива на мазнини са само част от проблемите в резултат на лош холестерол (LDL).

Специалистите съветват да поддържаме нива на холестерола в граница между 3,1 и 5,5.

Съществуват два вида холестерол в човешкият организъм и те са лош холестерол (LDL) и добър холестерол (HDL). Холестеролът е важен за синтезиране на стероидни хормони, протеини, и витамин D и креатин.

Съществуват няколко начина да превърнем храненето в по-здравословно. Ето и тях:

Приемът на хамбургери може да е вкусен с добавка от горчица, вместо такава с майонеза. Допълнителни добавки могат да са лук, домат, зелена салата. Последните идеално могат да заместят високо масленото сирене. Приемът на аминокиселини, също е от голямо значение.

Храните, които понижават холестерол (LDL) са джинджифил, бобови растения, грейпфрути, моркови, както и орехи и всички видове ядки. Последните обаче трябва да се приемат в минимални количества, заради високата им калоричност.

Важно е да се научите да включвате в асортимента повече здравословни храни, приготвяни в ежедневни порции, супи и салати. Към всичкият целесъобразен начин на хранене не забравяйте и ценния състав на хранителни добавки.

За да намалите нивата на лош холестерол, не приемайте самостоятелно нито допълнителни витамини и микроелементи, нито медикаменти. Консултирайте се с лекар, за да назначи най-подходящите. Не забравяйте и да правите 30 минутни упражнения всеки ден. Ходенето пеша също е един от начините да превърнете мазнините в мускули или да изхвърлите с водата.

Хранителните добавки за контрол над лошия холестерол имат положителен ефект върху нивата на добрия холестерол в кръвта. В тях задължително е да участват и витамин Е и С, както и хром в количества от 400 микро грама дневно, който да контролира кръвната захар, заедно с холестерол (LDL).

Много ефективни и препоръчвани от специалистите са още капсулите с екстракт от чесън. Такива успешно заместват препоръчаните 7 скилидки чесън дневно.

Прочетена 790 пъти