Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Събота, 14 Ноември 2015 10:54

Мода в дамските чанти - нещо старо, нещо ново и нещо назаем

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Принципът на „нещо старо“, важи, както при дрехите, така и за булките, така и в избора на дамска чанта. Такава налага някои строги правила, но в същото време е така адаптивна, че винаги намира и по-неочаквано приложение. Оказва се, че независимо от модела, материала на изработка и цветовата палитра в дамските чанти, модата им непрестанно се обновява и връща.

Всяка една дамска чанта, независимо от големината и предназначението може да има няколко функционалности. И докато много биха си помислили: Как с елегантна чанта ще отида на разходка или Как ще се явя на официален коктейл с чанта тип „торба за пазаруване“, нека ви споделим някои специфики:

Дамската чанта може да ви съпроводи на работа, през деня, на вечеря или като спортен аксесоар. Тя се носи на разходка, на излет, на гости, на шопинг, на детската площадка. Достатъчно е само да бъде избрана в правилния размер според предназначение. Това може да бъде съобразено и с предвидената цел и времето от деня. Това например показва, че не е разумно да се тича след децата с чанта, която не се закопчава, поради липса на цип. Така се рискува да бъде загубена ценна вещ или документ.

Не е препоръчително да се ходи в службата или на делови срещи с плажна чанта или тип чанта за пазаруване. Когато се избира бизнес чанта или официална чанта, такава трябва да бъде съобразена с размера. Достатъчно голямата ще позволи лесно прехвърляне на съдържанието от преграда в друга, носене на документация и пр. Идеалният вариант би могъл да е чанта, която променя формата и размера си. На пазара се предлагат и дамски чанти с няколко цвята. Те са функционални за различни поводи и ситуации и са много предпочитани от практичните жени. Друг вариант е дамите да избират дамски чанти за всеки повод. Така, обаче в гардероба често се струпват редици с такива.

Чанта за пикник и разходки в планината, трябва да предоставя свобода на ръцете. Такава дамска чанта най-често е тип раница или чанта през рамо. Има и модели, който се носят на кръста, но поради по-малко габаритните пространства, които предоставят са най-често универсални и предпочитани основно от мъжете.

По отношение на чанта раница за излет, трябва да се обърне внимание на съвместимостта. Такава трябва да е естествено олекотена и по възможност с анатомични презрамки, за да не натоварва гърба.

Колкото повече джобове и прегради има всяка една чанта, толкова по-удобна е. Това правило важи и за презрамки и дръжки. Има модели, които предлагат поне два вида презрамки, които от своя страна правят аксесоара още по-практичен в различни ситуации и по-надежден за създаване на уникална и различна визия всеки път.

Днес много от жените имат цели колекции от дамски чанти, разделени на работни, мини офис чанти, чанти за лаптоп или таблет, вечерни чанти. Всяка една дамска чанта от кожа или плат може да бъде съчетана с тоалета, но най-важното й предназначение е да помести всички вещи.

Прочетена 780 пъти
Още в тази категория: « Дрехите Хора »