Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Четвъртък, 29 Октомври 2015 20:44

7 неща, които ще ви изненадат в Дубай

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Навярно сте чували за Дубай и знаете, че е един от мегаполисите на Близкия Изток, който носи славата на силно проспериращ град. Това обаче съвсем не е всичко. Ето, какво може да научите за едно от седемте обединени арабски емирства, преди да планувате екскурзии до дубай:

История на Дубай - в края на 60-те години на миналия век, това място е представлявало няколко сгради насред цялата пустош от пясък. Днес, освен пустиня, това е град с огромни размери, сгради и небостъргачи и не е случайност, че е съчетава едни от най-луксозните проекти на света.

Знаете ли, че в Дубай няма престъпност – градът е защитен от стриктните закони на мюсюлманския свят. Този факт се дължи и на това, че по-голяма част от населението на Дубай са имигранти и дори най-малкото провинение може да доведе до тяхното депортиране или арест.

Автомобилната индустрия в Дубай отбелязва най-висок скок във времето. На това място може да видите най-скъпо струващите автомобили на света. Дори полицията се вози във високоскоростни автомобили Ferrari, чиято стойност надхвърля 500 хил. щатски долара, което се равнява на много повече от къща.

Марката Ламборджини представя едно от творенията си – автомобил изработен от злато, платина и диаманти. Този модел на Ламборджини може да се види от посетителите на най-големия Мол в Дубай.

Ако планувате почивка в дубай, то не изпускайте да проверите за изгодни оферти и цени на хотели и самолетни билети. Такива може да откриете и в atlantis dubai.

Населението на Дубай се състои в 83% от имигранти. Една голяма част от тях са работници, които строят небостъргачите. Главно притокът на имигранти идва от страни като Пакистан, Индия и Бангладеш, а само 23% са хора, дошли от други държави.

Друго интересно в Дубай са множеството луксозни автомобили, занемарени по улиците. Според вътрешна информация те често са на новодошли собственици, които не са се справили с вноските по плащанията и са били депортирани в страните си.

Насред пустинята е трудно да си представим, че нещо може да вирее. Тогава лесно бихме си обяснили, защо всичко в Дубай работи, благодарение на мощни климатици. Температурите на това място достигат 45 по Целзий и единственият начин за оцеляване е на климатик.

Дубай притежава 20% от всички строителни кранове по целия свят.

Метрото на Дубай съдържа 42 станции и е изградено само за изумяващите 18 месеца.

Сред най-практикуваните спортове и атракции е надбягването с камили, но това съвсем не е всичко и никак не е обикновено. Такава са управлявани от роботи и може би това превръща спортната надпревара в така популярен спорт.

Изумление събуждат и десетки хотели в дубай. Някои от тях се разполагат в най-високите сгради на града и са на първи места в света по височина. Други луксозни хотели носят с гордост 7-те си звезди и едва ли някой ще се запита защо е така.

Ако искате да зърнете всичко това нетипично, изумително и впечатляващо посетете Близкия Изток и разгледайте Дубай от близо и вижте за оферти за дубай.

Прочетена 988 пъти Последно променена в Петък, 16 Септември 2016 13:28
Още в тази категория: « Интересни замаъци