Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Четвъртък, 25 Юни 2015 16:22

Златни правила за здрави зъби

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Повечето хора отлагат посещението при своя зъболекар защото просто не обичат да ходят. Този проблем е голям защото се отнася до нашето здраве. Причините за проблема най-често се коренят в детството. Колко повече време минава, толкова по-трудно става да преодолеем своя страх.

Трябва да помислим над това много добре, защото един ден когато имаме деца трябва да им дадем положителен пример. Не може вие да ходите на зъболекар един път на няколко години, а да принуждавате вашето дете и дори да искате да разбере, че трябва да ходи на профилактични прегледи на всеки 4-6 месеца. Това просто няма как да стане и съответно не работи.

Редовното посещение при зъболекари ни гарантира по-малко болка – това е абсолютно сигурно и дори логично. Посетете денонощен зъболекар в случай, че усетите силна болка. Добрите зъболекари записват часове за седмици напред. Вие не чакайте да дойде вашия ред защото от това зависи вашето здраве (буквално). Много хора не разбират истинското значение и нуждата да имаме красиви и най-вече здрави зъби.

За да намалите нуждата от зъболекарски манипулации, трябва да следвате златните правила. А те са следните: на първо място да посещавате зъболекар толкова често колкото ви е обяснил ( и съответно да не пропускане нито един преглед). Второто е да миете зъбите си по правилен начин (ако не знаете какъв е той, попитате вашия личен зъболекар). Трето място – използвайте хубава четка за зъби. Много зъболекари ще ви препоръчат използването на конци за зъби. Вслушайте се в тази препоръка защото е много важна. И не на последно място – използвайте вода за уста. Тя е способна да проникне във всяко кътче и да измие остатъци от храна и други вредни микроорганизми

Това бяха накратко причините защо трябва да ходим редовно на зъболекар и как да имаме винаги здрави и красиви зъби.

Прочетена 697 пъти