Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Събота, 26 Януари 2013 08:26

Грижи за косата

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Изследванията показват, че в над 89% от случаите, косите ни са изтънели по рождение. Други фактори оказващи влияние на косите ни са диетите, здравословния живота, витамините, хормоналния дисбаланс, изкуственото третиране, психологичното разположение и редица още. Всичко това може да доведе до оплешивяване. 

Въпреки това е възможно да се контролират компонентите да намалеят.  Някои от следните съвети ще помогнат на този процес да бъде по-лесен:

Здравословна диета е от изключително значение. Тя трябва да включва редица хранителни добавки, които допълнително ще подхранват и заздравяват косата. Зърнените храни, овесените ядки, зеленчуците, яйцата, стафидите са все полезни храни за косите ни. Къдравата коса се храни от протеините, затова и диетата трябва да съдържа много от тях. Витамин Е, е нужен антиоксидант, който стимулира растежа на нова коса и намалява косопада.

Хигиената на косата е друг важен момент. Хората с бързо омазняващи се коси, трябва да полагат по-специални и чести грижи.

За разресването на косата е от значение гребена или четката. Тези с широките зъбци помагат при разплитането, без да накъсват косъма. Естествените материали като дърво или кост за полезни за косата.

Изсушаването, къдренето, боядисването са фактори, които най-много съсипват косъма. Употребата им трябва да се сведе до минимум, за да запазим живота на косата.

Подсилващите средства са подходящи в моменти на силно влияние на времето, като студ, слънце, вятър и дъжд. Балсамите и серумите защитават косата от вредните външни фактори.

Спазвайки тези лесни трикове всеки ще има една добре поддържана и красива коса.

Прочетена 10068 пъти
Още в тази категория: Диабет и бременност »