Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Понеделник, 06 Април 2015 15:39

Странности в погребенията по света – погребения в Монголия

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Монголците вярват в завръщането на душата след смъртта. Затова и техните начини за погребение събуждат любопитството на останалите народи. Според обичая на монголците, за да се поддържат злите духове и да се защитава останалото семейство се поставят сини камъни около леглото на покойника, а след церемонията около монголското „погребение“ тялото бива давано за храна на злите духове. За такива се приемат някои животни. По този начин се предотвратява завръщането на зли духове в дома на покойника.

Според обичаят на монголците тялото на покойника трябва да е покрито с лама или бял воал коприна, който се поставя върху лицето. От значение за този ритуал е какъв пол е покойника. При мъжете се закрива дясната страна, а при жените лявата половина.

Семейството кади и оставя храна, за да се хранят всички, които посещават мъртвия за последно сбогом. Когато дойде време да се отстрани платното от тялото, то трябва да се прекара през прозорец или дупка в стената, за да се предотврати злото, а през това време вратата остава отворена.

Тялото се изнася от селото и се полага на открито място. Така бездомни кучета в селото, които не са се хранили в продължение на дни биват освобождавани, за да консумират останките. По подобен начин се  дава храна и на местните хищници.

Ако някоя стъпка на церемонията бъде пропусната, без значение колко тривиално е станало това, то се приема, че лоша карма може да последва.

За всички съвременни начини за кремация, както и за съдействие от страна на траурна агенция може да научите и онлайн.

Прочетена 1016 пъти Последно променена в Събота, 28 Ноември 2015 15:08