Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Сряда, 01 Април 2015 13:16

3 съвета за родители около учение и възпитание на деца

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Трябва ли да се притесняваме, когато имаме две деца и едното от тях „върви“ добре в училище, а другото не. Кои са нещата, на които всеки родител трябва да обърне внимание и как да помогнем на учениците да бъдат по-добри в учението. Над тези въпроси рано или късно всеки родител се замисля. Ето и 3 съвета дадени от специалистите:

Много родители робуват на стари правила и твърдения, предразсъдъците по отношение на ученето в наши дни трябва да бъдат изкоренени. Това, че едното дете се развива по добре в таланта си, а на другото му се отдава повече математика не е критерии да подценяваме другото. Всяко дете е индивидуално, а за да помогнем на онова, на което му куцат нещата в училище, то съществуват: курсове по история за СУ.

Прекарвайте повече време с децата си. Не е задължително да разговаряте с тях само за теми свързани с училище. Представете си ситуация, в която се прибирате от работа и у дома отново за работа ви говорят. Всеки би се отегчил от едно и също в ежедневието. Играйте заедно, гледайте филми, а уикенда прекарайте на приятни, спокойни и забавни места – сред природата, на лунапарк или отидете заедно на сладкарница.

Най-нови изследвания на американски учени показват, че никой не се ражда лидер. Така, че ако искате и двете ви деца да се развиват правилно и да се чувстват щастливи един ден от своята реализация, дайте им право да правят това, което харесват. Дали това ще бъде рисуване или друга област, която развива таланта, нека само детето покаже. Когато се разнообразява с нещата, които му доставят радост ще се справя по-добре и в училище.

Прочетена 811 пъти Последно променена в Сряда, 01 Април 2015 13:21