Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Петък, 20 Февруари 2015 11:39

Какво е най-добрата възраст за започване на втори език

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Неоспорим е факта, че малките деца са най-добрите за изучаване на езици за кратко време. Всъщност изследванията показват, че юношите и възрастните в много отношения са по-добри в изучаването на нов език от децата, освен в областта на произношението. Това е може би се дължи на факта, че те вече са грамотни в родния си език и използват някои от вече натрупаните знания за втория езика и езиковото обучение при изучаването му.

 

Все пак, това не дава отговор на важния въпрос: Каква е най-добрата възраст да науча нов език? Този въпрос, като най-много си задават около изучаването на чужди езици, не може да се отговори така просто. Всичко зависи от ситуацията.

Да вземем под внимание, едно дете, което се е родило при американски баща и майка германка, живеещи в САЩ. То може да започне да учи и двата езика - немски и английски език, от момента, в който се е ражда. Това е може би най-благоприятна ситуация за всеки, който желае да говори два езика гладко като възрастен. Едно дете в училищна възраст, на родители емигрира в САЩ няма избор и трябва да започне да се учи нов език, английски, още щом пристигне. В зависимост от възрастта на детето, може да отнеме няколко години за доброто възприятие, за да достигне нивото на роден английски. Важно е в този момент, че продължава развитието от първия език. Това обаче се оказва често пъти по-лесно за родителя от детето, защото, то трябва да се адаптира рязко в промяната в училище.

Като цел номер едно и личен избор, остава решението на родителите, които трябва сами да преценят дали да запишат децата в програма за обучение на чужди езици.

Прочетена 2466 пъти Последно променена в Понеделник, 23 Февруари 2015 08:51