Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Вторник, 28 Октомври 2014 17:24

3 неща, които издават какъв е статуса и характера

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Оказва се, че не само когато заговорим и опознаем човека на среща може да предвидим какъв в той. Психолозите откриха и други начини, по които да оценят, какъв човек стой насреща ни, дори преди да сме се запознали официално.

На гости, в метрото, по време на почивка постоянно срещаме много и различни хора. Някои съдят по дрехите, а съвременните открития потвърждават, че всеки от нас носи със себе си и други неща, от които може да бъде „разкрит“.

 

Достатъчни са само няколко секунди, за да може да оцените някои от заложените му характеристики, разбира се ако нямате магическа пръчка или друго по-добро устройство.

Ето как:

  1. Тайната на обувките – всеки човек несъзнато се придържа към едни и същи стъпки. Тези, които научава като дете остават заложени и белег на неговата характеристика дори на стари години. Походката е едно от малкото неща, които не се менят нито с възрастта, нито със социален статус или нещо друго. Детективите, например са добре запознати с този елемент и при разкриване на факти и хора, се осланят и на това твърдение. Недостатък на този издайнически белег е, че невинаги може да погледнем човека насреща в подметката, уви това го прави не дотам приложим.
  2. Тайната на часовника – и докато по обувките не можем да кажем на 100% какъв е събеседника ни, то часовникът на ръката говори без думи за притежателя си. Часовникът е едно от нещата, които на първа среща привличат вниманието, а това дали е модерен, скъп или марков, дали служи с цел украса за собственика си или е като бижу, показва не само какво харесва, но и какъв е социалният статус.
  3. Тайната на мобилното устройство – и докато в горните два признака може на моменти да се подведем (вторият и предвид факта, че не всеки в наши дни носи часовник на ръката), то мобилното устройство се притежава от всеки в наши дни. За смартфона със скъпи елементи и тип бижу може да се каже, че е човек на положение, организиран по характер и вечно стремящ се към успех. Модерен смартфон притежават предимно младите хора и хората, които обичат елегантността и вниманието. Такива личности държат всичко да си е на мястото. Хората, които имат по-ненатрапчиво мобилно устройство, по-стари версии или ненабиващи се на очи, нито по цвят, нито по-размер или елементи са артистични хора, които вярват, че бързата реакция на моменти е много по-благоприятна от прекаленото обмисляне.
Прочетена 1176 пъти