Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Събота, 26 Януари 2013 08:25

Печатна или електронна книга

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Важен е въпросът днес дали да изберем печатна или дигитална книга. Издателите днес, създават повечето от книгите и в двата варианта.

Модерното откритие подчертава нуждите на издателите да адресират производствените процеси, предимно, с цел да бъдат достигнати ефикасни мулти формати дори от ранните етапи на производство.
Издателите на художествената, научната и образователната литература произвеждат само малка част от това, което е в печатни издания.

Съществува реална активност и варианти за замяна на печатните книги с дигитални такива. Учебници заемат най-голям брой на електронни издания за сега на пазара. Това е в резултат на базираната уеб учебна платформа целяща бързата им доставка.

За издателите на популярна и художествена литература, за самостоятелни издания на електронни книги остава варианта и запазената нова марка – дигиталния вариант.

Процентът на издатели произвеждащи електронни книги заместени от хартиените нараства по-малко с всяка година.

И все статистиките, които дават само цифри и данни, коя да изберем в крайна сметка за себе си е въпрос на личен избор. Все повече забързани в ежедневието си не ни остава много време да обикаляме из книжарниците и библиотеките и да прекарваме ценни минути в търсене. Все повече избираният вариант е електронната книга, която дава възможност да бъде навсякъде с нас. Предимствата й са, че не изисква никакво място в багажа, нито нещо конкретно свързано с нейното съхраняване.

Разбира се класика си остава хартиения вариант на книгите, типичен с твърдите корици и стилно обшити краища, но защо да нямаме винаги под ръка и някоя друга такава, но в дигитална форма.

Прочетена 6144 пъти

Свързани статии (по етикет)