Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Събота, 26 Януари 2013 08:22

Предимства на ПВЦ дограмата

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Започваме ремонт на дома, а това е свързано до голяма степен с подмяната на дограмата в него. Изниква въпроса, каква да подберем дали тя да е алуминиева или ПВЦ такава. Добре е да сме наясно с някой неща характеризиращи отделните типове, за да бъде по правилен и навременен подхода ни за бъдещия комфорт в жилището ни.

ПВЦ дограмата се изработва и монтира много по-лесно, от алуминиевата такава. Това се дължи до голяма степен на самия материал, от който се изработва. Той е по-мек, по- гъфкав и по-удобен от алуминия.

ПВЦ дограмата не изисква почти никакви усилия за поддръжка. Тя е минимална, не се нуждае нито от боядисване, нито трябва да се третира със специални препарати, може единствено да се измива със сапун мека кърпа.

Изработката на ПВЦ профилите иска малко инвестиции, което определя и по-ниската цена на този тип дограма.

ПВЦ дограмата кондензира влага по-трудно от алуминиевата дограма. При влага над 60% в помещението, конденза и влагата по профила и стъклопакета в най-студените краища са почти неизбежни, а за предотвратяван ето им се искат по-специални грижи.

ПВЦ дограмата позволява монтиране на обков. Той може да е точково затваряне и да е на достъпна цена. Този вид обков притежава противовзломен ефект, той дава възможност за настройка на пантите и изолиране на студения въздух при вятър идващ от вън.

Ъглите на дограмата от ПВЦ  могат да се лепят, това предотвратява духането, предпазва от невъзможността за внасяне на големи каси в помещенията.

Прочетена 7389 пъти

Свързани статии (по етикет)

Още в тази категория: Опасните капани вкъщи »