Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Петък, 30 Май 2014 18:28

Балнеолечение в Сапарева баня

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Богатството на Сапарева баня от природа, минерални води, спокойствие и прохлада са неизмерими и действат изключително ободряващо. Накъдето и погледа да се простре, накъдето и да се обърне човек вижда зеленина, природа, омайни цветни композиции и всичко това подправено със съвременни условия по автентичен стил. Къщи за гости в Сапарева баня са на разположение на семейни двойки, семейства с малки деца, групи от приятели и за всеки решил да посети и да отседне по тези места.

Днес Сапарева баня е популярна дестинация за балнеолечение не само в България, но и на Балканите. В това курортче целогодишно пристигат хиляди курортисти, търсещи уединение с природата, лечебните свойства на минералните води и комфортно настаняване в къщи за кости. Тук сякаш пъстротата и безвремието са неограничени и се сливат със зелените и тучни поля, преминавайки в хоризонта към Рила и Пирин планина. И ако на фона на всичката тази красота, някому не е достатъчно това, което ще получи в Сапарева баня, то има голяма вероятност и възможност за разходка до съседните забележителности в региона.

 

На това чудно място, земята сякаш се разделя на два хоризонта, спуска се към планините и към Сапарева баня, за да се слее с цялото това природно творение. И обратно на всички очаквания на посетителя, курорта Сапарева баня изненадва с природни образи и уникалност. От центъра на града се пуска водопад, носещ името Горица. Височината му започва от 40 м. и тръгва от самия площад, а покрай него минава еко пътека, с гъста гора и много зеленина. Самата река извира от връх Кабул и по пътя и на траектория по нея се извайват скални форми и водни каскади.

Сапарева баня е едно от многото места, които с право могат да бъдат наречени райски кътчета и това определение напълно им приляга. Тази местност е дарена с омаен чар и природа, фон уникален за целия континент и най-голямата й привилегия – балнеолечението.

Прочетена 1495 пъти
Още в тази категория: « Кавала Интересни замаъци »