Открийте интересни неща в LZYI.com

Научете много полезни неща в нашия портал.

Петък, 25 Април 2014 15:15

Тенис на корт и избор на подходяща ракета

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Щом стане дума за тенис на корт и специална екипировка е добре ясно, че тенис ракетите имат определяща роял. И все пак няма идеална ракета, която да направи играча успешен. В най-общи линии ракетите могат да се систематизират в три водещи вида. Различните производители и марки за тенис ракети създават свои собствени такива, но главно те са една от следните категории:

1.            Ракети за тенис на корт Game improvement – те са предимно силови и се приема, че могат да допринесат добрата игра. Благодарение на тях играта значително може да се подобри. Този вид ракети за тенис на корт са идеални за играчи, които нямат достатъчно сила за здрави удари. Друго типично за тези ракети е, че имат голяма глава и малко тегло. Балансирани са , а тежестта на ракетата е главно в главата, с цел да насочи удара в точната посока. Този модел ракети са предназначени за играчите с по-бавен и къс замах.

 

2.            Ракети използвани от професионални тенисисти и напреднали любители. Тя има по-голямо тегло и по-малка глава гъвкави и тънки рамки. Типично за тази категория ракети е запазване баланс и съсредоточаване на тежестта към дръжката. При този модел ракети за тенис, олекотената глава дава голяма контрол и маневреност и смекчава до известна степен силата на удара. За играещият с такава ракета трябва да е известно още, че може да се постигне нужната скорост като при силови ракети.

3.            Ракети Tweener са комбинация от двата споменати по-горе модела ракети за тенис на корт. Притежават малко повече тежест, а баланса им варира в широк диапазон. Главата на ракетата е олекотена. Идеални са за играчи с ниска или средна сила и известно ниво на напреднали в тениса, повече маневреност и познания.

Оборудване за тенис на корт от tennis-shop.bg:

Прочетена 1950 пъти Последно променена в Сряда, 28 Май 2014 10:03